Wil jij dit ook?

De gezondheid van je paard nu echt structureel en blijvend verbeteren?

Een blij paard dat lekker in zijn vel zit?


Laat mij je daarbij helpen en vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan!Gezonder leven

Steeds meer mensen zijn bezig om gezonder te leven door aandacht te besteden aan goede voeding, voldoende beweging, minder stress en natuurlijke supplementen en therapieën. Deze verschuiving vindt ook plaats bij paardeneigenaren. Zij willen ook graag gezondheidsproblemen voorkomen en hun paard de best passende voeding en supplementen geven, zodat ze zo gezond mogelijk oud worden. Alleen waar kunnen ze hierover goed advies krijgen dat past bij hun paard?
Het antwoord hierop is bij De Grinnikende Hinnik. De Grinnikende Hinnik ondersteunt de gezondheid van paarden vanuit een complementaire geneeskundige visie.


Wat is complementaire geneeskunde?

De complementaire geneeskunde werkt aanvullend op de reguliere geneeskunde. Het meest wezenlijke van de complementaire geneeskunde is de benadering van ziekte als signaal van een verstoring van het gehele paard. Dus niet alleen naar de klacht maar naar het geheel van: “Hoe zit het paard in elkaar? Wat zijn de leefomstandigheden? Eerder doorgemaakte ziektes?”


Wat is het doel van het inzetten van de complementaire natuurgeneeskunde?

Het doel is het zelf genezend vermogen van het paard te herstellen. Een ziekte is altijd een symptoom van een disbalans in het lichaam. Het zelf genezend vermogen werkt dan niet goed. De middelen die op basis van de complementaire geneeskunde ontwikkeld zijn, bestrijden niet het symptoom, maar ondersteunen en stimuleren het vermogen van het lichaam om zichzelf te herstellen. Een paard dat beter in balans is, zal zich zowel lichamelijk als geestelijk prettiger voelen en minder vatbaar zijn voor ziektes en aandoeningen.


Waarom een middel uit de natuurgeneeskunde?

Je wilt het liefst middelen in zetten die de gezondheid van het paard op alle vlakken ondersteunen. In de praktijk zie je dat eigenaren vaak naar middelen grijpen die snel de symptomen laten verdwijnen maar niet de oorzaak. Chemische middelen tegen wormen, teken, mijten, vaccinaties en medicatie zijn schadelijk voor de gezondheid van het paard. Soms ontkom je er niet aan en zal je ze in moeten zetten, maar waar mogelijk gebruiken we liever natuurlijke middelen die naast het probleem aanpakken ook de gezondheid bevorderen. Want alle chemische middelen kunnen bij herhaaldelijk gebruik, en soms al bij eenmalig gebruik, de diverse orgaansystemen belasten en overbelasten en zo gezondheidsproblemen veroorzaken.